Ants in the Pants

AntsInThePants_koko

Ants in the Pants perustettiin keväällä 1997, kun irlantilaisesta musiikista kiinnostuneet Ilona Ala-Leppilampi ja Lasse Suurkari löivät hynttyyt yhteen. Alusta alkaen kokoonpanossa on välillä ollut mukana myös Jukka Jylli.

Vuonna 2001 ympäri Suomea keikkaillut pariskunta päätti lähteä kokeilemaan musiikillisia siipiään itse sylttytehtaalle, eli Irlannin vihreälle saarelle. Kotipaikaksi asettui Burtonport Atlannin rannalta ja keikkapaikkoja löytyi kaikkialta Donegalin kerivikunnan alueelta, mutta usein kaksikko soitti myös Mayon kreivikunnassa ja Pohjois-Irlannin puolella.
Vastaanotto suomalaisten esittämälle irkkumusiikille oli suorastaan hämmentävän lämmin. Kaiken huipuksi duon kotipubi Skipper’s Tavern valittiin vuoden 2002 parhaaksi perinnemusiikkibaariksi Donegalissa, vaikka kyseisen pubin ainoat musikantit olivat Ilona ja Lasse jääkarhujen maasta.

2000-luvun puolivälissä Antsit palasivat kotimaahansa ja esiintyvät edelleen ahkerasti kaikkialla Suomessa, missä irkkumusalle on sijansa. Lisäksi kaksikolta löytyy runsaasti festivaalivierailuja Kaustisilta Provinssi-rockiin.

2012 yhtyeeltä ilmestyi 15-vuotisen uransa ensimmäinen albumi Early Years!

Albumit:
Early Years! (2012) TurenkiCD-14200-11