Jere Ijäs

IMG_1379

Jere Ijäs on helsinkiläinen laulaja ja muusikko (s.1980 Hämeenlinna). Tuleva sooloalbumi on viides albumi Ijäksen musiikkia, ensimmäisten kolmen ollessa Jere & The Universe-yhtyeen levyjä. Uuden levyn on tuottanut huipputuottaja Jussi Jaakonaho, joka on tuttu monen suomalaisen paikkansa vakiinnuttaneen artistin taustalta.

Viime vuosina Ijäs on soittanut Suomi-rokin legendan Eero Raittisen taustalla pianoa, kitaraa ja mandoliinia, sekä toimii yhtenä solisteista Eero Raittisen laulu ja soitinyhtye Eldiksessä. Hän on lisäksi Jonna Tervomaan yhtyeen kosketinsoittaja ja kitaristi. Hänet on myös nähty useaan otteeseen basistina ja solistina Suomi-rootsin huippunimistä kootun Latebirds-all starsin riveissä.

Ijäs on vieraillut arvostetun Hoedown-klubin housebandin solistina ja basistina yhtenä klubin historian nuorimmista vierailijoista. Aleksi Salmenperän uusimman elokuvan Alaska highway soundtrackilla Jere Ijäs lauloi kappaleen: How could I help but love you sekä duetoi kappaleen Wheels, yhdessä Bryn Jonesin kanssa.