RootBeats

RootBeats

 

 

RootBeats on tamperelaisista pitkänlinjan muusikoista koostuva combo, jonka solistina toimii tukholmalainen rootsmusiikin veteraanilaulaja/harpisti Bill Öhrström (s.1943), jonka karriääri juurimusiikin alalla on kansainvälisestikin varsin mittava.
Bill aloitti bändihommat jo 60-luvun alussa, oli golfstipendiaattina USA:ssa tutustuen Greewich Villagen folkympyröihin, hääräsi Stokiksessa Mariahissen ja Philip -klubeissa isännöiden keikkoja ja jameja mm.Jimi Hendrixin, Jefferson Airplanen, Mothers of Inventionin kanssa. Oli ehdolla The Whon alkuaikoina laulusolistiksi Daltreyn paikalle, toiminut levytuottajana jo 60-luvulta, mm. Hanssonin ”Lord of Rings” -levy ja Boz Scaggsin eka levy, lauloi Hair -musikaalissa Euroopassa, näyttelijä, miesmalli ym. ym… Myös kysytty harpisti studiotöihin eri äänitteille, mm. Kent ym. Suomessa kaveri parhaiten tunnettu yhteistyöstä 80-luvulla Jukka Tolosen kanssa bändeistä JTB, Bill´s Boogie Band ja Oreo Moon.
Koko levy valmis markkinoille syksyllä 2014 ja sillä vierailee soittajina mm. Dave Lindholm, Pedro Hietanen ja Olli Haavisto.


Levy äänitetty analogisessa JJ-studiossa Tampereella ja äänittäjänä toiminut the one and only Juuso Nordlund.
Singlet:
Fools Fall In Love (2013) TurenkiCDS-917-32
What Love Is All About (2014) TurenkiCDS-917-49